Mun ehdoton suosikkiruoka on sushi. Siinä yhdistyy mun kaikki henkilökohtaiset herkut ihan ilman mitään hienoja japanilaisia nimiäkin: tuore raaka kala, riisi, majoneesi, soijakastike ja kasvikset. Kyllä, mä voisin syödä soijakastiketta suoraan purkista ja välillä tiputtelenkin sitä leivän päälle ihan sellaisenaan...
Kuluva viikko on ollut aika spesiaali, sillä olen päässyt syömään herkkuani peräti kolme kertaa. Viime maanantaina kävin lounaalla tätini kanssa lähisushipaikassani eli Muang Thaissa. Paikassa on tarjolla perinteisen thaibuffetin lisäksi seisova sushipöytä ihan kelpoon hintaan: 9,90 ei harvoin nautittuna opiskelijankaan budjettia kaada. Varsinkin kun ruoka on aasialaiseen tapaan erittäin täyttävää!
Keskiviikkona sain samaisen tätini ja serkkuni kylään iltaruokailemaan. Ja mitä muutakaan me oltaisi sitten tehty kuin susheja! Sushit kuuluu mulle olennaisesti juuri sukulaisten kanssa yhdessäoloon, sillä he minut alunperin tähän herkkuun tutustuttivatkin. Niin kuin myös aurajuustoon ja valkoviiniin ja... No, aika moneen muuhunkin nykyiseen suurta makunautintoa tuottavaan ruokaan! Pikkupalojen näpertelyn ohella on kiva vaihtaa kuulumisia ja taistella siitä, mikä määrä wasabia on sopiva. Mä olen vieläkin niin kokematon sushisyömäri että mätän sitä aina ihan liikaa...
Tänään sitten kävin hakemassa tämän viikon ensimmäisen ja viimeisen työpäivän kunniaksi Mestarin Herkusta sushiboksin. Olen kerran sen ostanut (opiskelijana luonnollisesti punaisella tarralla...) ja kokemus oli aivan järkyttävä. Ystäväni Ilona kuitenkin kertoi viime viikolla nauttineensa oikein makoisista makeista, joten päätin tänään kohdata pelkoni ja kantaa 7,50 euroa ässämafian salkkuun. Tällä kertaa pettymys ei ollut niin suuri, joten ehkä annan tuolle lounasboksille vielä kolmannenkin mahdollisuuden.
Parasta sushia saa kuitenkin ehdottomasti kun sen tekee itse. Yksinkertaisimmillaan siihen ei tosiaan tarvitse mitään muuta kuin merilevää, kalaa, sushiriisiä, kurkkua, majoneesia ja soijakastiketta. Halvalla saa aikaan melkoisen makoisia illanistujaismakupaloja! Itse teen yleensä makeja (eli niitä perinteisen näköisiä susheja: riisiä ja merilevää), california rollseja (sushi on käännetty nurinperin eli riisi on ulkopuolella, lisäksi päälle ripotellaan yleensä seesaminsiemeniä) sekä nigireitä (riisikasan päälle kalapala). Hyvältä ja maistuu ja on vielä terveellistäkin, kunhan ei kauheasti majoneesin kanssa pröystäile.
Nyt alkaa taistelu pätkivien nettiyhteyksien kanssa. Onneksi maailmassa on miehet (kahta tarkoitusta vartenhan ne oikeastaan onkin, toinen niistä on asioiden korjaaminen)!
Meän pitää kyllä käydä täällä Helsingissä joskus sushilla, kun satut tänne (tai jos mä vierailen siellä!)!! Tiedän parhaat paikat tietysti ;)
VastaaPoistaPakko muuten vähä korjata: california roll-termillä viitataan siihen täytteeseen, missä on avokadoa, kurkkua ja rapupuikkoa/lohta. Myös muut sushit voidaan tehä inside-outtina :) totta kyllä, että ne yleensä on noita californiarullia!
Riina: Joo käydään toki! Mulla onkin Helsingin paikat vielä ratsaamatta ;) Mä oon tosiaan ihan aloittelija vielä sushien kanssa, joten hyvä kun korjasit. Mä oon ajatellut että se california tarkoittaisi just sitä toisinpäin olevaa täytettä!
VastaaPoistaHyvä, jos ei ihan kamala pettymys ollut :) Mut eihän noi kyllä omatekosia voita, joten miten ois sushi-ilta kesällä? Siis jos meiän lähikaupoista saa merilevää, hah.
VastaaPoista